Spättafilé med skogssvamp

Antal: 4 portioner
  • Energi: 550 kcal
  • Protein: 44 gram/portion
  • Fett: 30 gram/portion
  • Kolhydrater: 5 gram/portion

Ingredienser

  • 800 g färsk spättafilé
  • 1 dl färskriven parmesan
  • 1/2 gul lök
  • 250 g ekologiska skogschampinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • salt & peppar
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 msk fransk dijonsenap
  • 1 tsk fiskkrydda från Herbaria som heter Neptuns dröm
  • 1 dl färskriven västerbottenost

Gör så här

Finhacka en halv gul lök och dela skogschampinjoner. Fräs i smör och kallpressad rapsolja.

Tillsätt 2-3 dl vispgrädde, 1/2 vitt vin, 1 msk franskdijonsenap, lite salt och peppar och sist men inte minst 1 tsk fiskkrydda från Herbaria som heter Neptuns dröm. Låt puttra några minuter.

Lägg ut fileerna på en skärbräda, strö över parmesan och rulla ihop. Lägg fileerna i en ugnsfast form och strö över den rivna västerbottensosten. Häll över stuvningen.

Grädda cirka 30 minuter eller tills fisken fått fin färg. Servera med nykokt broccoli.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Broccolipaj med blomkål och curry

Sätt ugnen på 200 grader. Gör pajskalet: Kör mandelmjöl och sesamfrön i en mixer. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt mixa tills det blir e...

Grönkålssallad med chèvre och granatäpplekärnor

1. Hacka grönkålen i lagom stora bitar. Lägg kålhacket i en skål, tillsätt salt, peppar och rapsolja. Rör om. Stek på medelhög värme några minuter ell...

Laxfrittata med chili

Bästa laxfrittatan med blomkål, paprika och chili! Otroligt enkel och väldigt god. Allra bäst ljummen med grönsallad och en syrlig vinägrett till....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!