Torskgratäng med pesto

Antal: 2-3 portioner
  • Energi: 763 kcal
  • Protein: 41 gram/portion
  • Fett: 66 gram/portion
  • Kolhydrater: 4 gram/portion

Ingredienser

  • 400 g torsk eller annan vit fisk
  • 2-3 msk pesto
  • 150 g riven västerbottensost
  • 2 dl vispgrädde
  • salt & peppar

Gör så här

Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg ett par torskfiléer – frysta eller färska – i en form. Salta och peppra lätt. Pensla pesto på fisken. Strö över osten. Häll på grädden. Grädda tills grädden bubblar och osten fått fin färg. Det tar cirka 20-25 minuter. Lite kortare om du använder färsk fisk.

Serveras med lättkokt broccoli eller blomkålsbuketter. En sallad med paprika, isberg och avokado är också gott till.

Receptförfattare:

Fotograf: Anne Aobadia

Relaterat innehåll

Snabba tisdagsfisken

Den här fiskrätten kom till en tisdag när eviga frågan ”vad-ska-vi-äta-till-middag” dök upp. Det fanns ett torskblock i frysen, ett paket fetaost i ky...

Torskrygg med hollandaise

Sätt ugnen på 150 °C. Rimma torskryggen i en vatten och salt i ca 1 timme. Skala och dela rödlöken i båtar. Lägg i en ugnsform, häll över äppelcidervi...

Laxbiffar med limeaioli

Smarrig vardagsrätt med lyxkänsla. Ett av Åses populära laxrecept!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!