Ugnsrostad broccoli

Väldigt god sidorätt som sköter sig själv och passar till all slags kött - stekt, grillat och så klart även fiskrätter.
Antal: 4 portioner
  • Energi: 85 kcal
  • Protein: 3 gram/portion
  • Fett: 6 gram/portion
  • Kolhydrater: 2 gram/portion

Ingredienser

  • 250-500 g broccoli
  • 2 msk flagad mandel
  • 2 krm salt
  • 1 tsk grillkrydda
  • 1 msk rapsolja, kallpressad

Gör så här

Skär broccolin i smala ”remsor”, bra om du skalar stammen med potatisskalaren, först så blir den mör och fin. Lägg ut på ugnsfast form. Krydda och strö över mandel. ringla över olja. Rosta i 15-20 minuter i 200-225 graders värme i ugnen.

Receptförfattare:

Fotograf: Anne Aobadia

Relaterat innehåll

Laxsallad med ägg och mayo

Härligt fräsch och god sallad med fin blandning av lax, ägg och grönt!...

Laxfrittata med chili

Bästa laxfrittatan med blomkål, paprika och chili! Otroligt enkel och väldigt god. Allra bäst ljummen med grönsallad och en syrlig vinägrett till....

Annes ostkaka

Gammaldags efterrätt som smakar som bäst ljummen. När åt du ostkaka med lite bär och vispad grädde, senast?...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!