Vitlöksmajonnäs

Antal: 6 portioner

Ingredienser

  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 1 msk fransk osötad senap
  • 2 msk citronsaft
  • 1/2 dl persilja
  • salt & peppar

Gör så här

Börja m att finhacka 2-3 vitlöksklyftor. Knäck 1 ägg i en hög bägare, tillsätt 1 msk osötad fransk senap och vitlöken. Blanda med stavmixer och tillsätt 2 dl rapsolja i en tunn stråle medan du fortsätter mixa. Mayon tjocknar ganska snabbt. Avsluta m att mixa i massa persilja och 2 msk citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Håller 5 dagar i kylen.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Grönkålspaj med valnötter och cheddar

Pajdeg: Mixa mandelmjöl och sesamfrön och blanda i övriga ingredienser till en deg. Låt vila i kylskåpet en halvtimme och tryck sedan ut i pajform ell...

Lyxiga grönkålschips

Lyxa till fredagsmyset med nyttiga grönkålschips!...

Krämig avokadoröra

Kör ihop ägget, avokadon, senapen och basilikan med en stavmixer. Pressa i en vitlöksklyfta. Tillsätt mycket långsamt kallpressad rapsolja, lite i tag...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!