Ajvar relish

- Energi: 688 kcal
- Protein: 13 gram/portion
- Fett: 43 gram/portion
- Kolhydrater: 50 gram/portion
Ingredienser
- 1 aubergine
- 2 röda paprikor
- 2 röda chilipeppar
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 dl vinäger
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 tsk paprikapulver
- 3 msk olivolja
Gör så här
Dela auberginen på längden och kärna ur paprikorna. Lägg grönsakerna på en ugnsplåt med bakpapper. Rosta i ugnen på 225 grader tills paprikaskinnet blir svartbränt här och där.
Pilla bort paprikaskinnet och gröp ur aubergineköttet. Hacka aubergine och paprika i bitar.
Skiva chilipepparn och finhacka vitlöken. Fräs tillsammans i en matsked olja.
Blanda i grönsakerna och fräs några minuter till. Mixa grönsaksfräset med vinägern i en blender. Krydda och tillsätt resten av oljan.
Observera att näringsinnehållet är beräknat per sats och inte portion.
Fotograf: Emma Shevtzoff