Ajvar relish

Köpt ajvar kan ibland innehålla både socker och modifierad stärkelse. Hemgjord ajvar kräver lite pyssel men är extremt god!
Antal: 1 sats
  • Energi: 688 kcal
  • Protein: 13 gram/portion
  • Fett: 43 gram/portion
  • Kolhydrater: 50 gram/portion

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 2 röda paprikor
  • 2 röda chilipeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl vinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 msk olivolja

Gör så här

Dela auberginen på längden och kärna ur paprikorna. Lägg grönsakerna på en ugnsplåt med bakpapper. Rosta i ugnen på 225 grader tills paprikaskinnet blir svartbränt här och där.

Pilla bort paprikaskinnet och gröp ur aubergineköttet. Hacka aubergine och paprika i bitar.

Skiva chilipepparn och finhacka vitlöken. Fräs tillsammans i en matsked olja.

Blanda i grönsakerna och fräs några minuter till. Mixa grönsaksfräset med vinägern i en blender. Krydda och tillsätt resten av oljan.

Observera att näringsinnehållet är beräknat per sats och inte portion.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Broccolihummus

Här med broccoli i stället för kikärtor, och en härlig hemmagjord sesampasta – tahini, som faktiskt är utsökt som den är, som en egen sås/röra till ex...

Fannys myntasås

Här är Fannys LessCarbs omåttligt populära och superenkla myntasås....

Chimichurri

Chimichurri kommer ursprungligen från Sydamerika och går lika bra att använda som marinad till kött/fisk eller som i detta fall en härlig sås. Detta g...

Caponata

Caponata är egentligen en sici­ liansk varm sallad med auber­ gine och tomat som bas. Denna version innehåller bland annat persilja, oliver och rostad...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!