Blommig korvlåda

- Energi: 880 kcal
- Protein: 33 gram/portion
- Fett: 75 gram/portion
- Kolhydrater: 17 gram/portion
Ingredienser
- 1 purjolök, skivad
- 1 stor gul lök, hackad
- 350 g broccolibuketter 200 g blomkålsbuketter
- 200 g blomkålsbuketter
- 400–500 g kvalitetskorv med hög kötthalt
- 50 g smör
- salt, peppar
- 1 näve färsk timjan, eller 2 tsk torkad
- 3 dl crème fraiche
- 2 tsk osötad dijonsenap
- 150 g riven ost
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader • Hacka/skiva grönsaker och korv • Stek i smör några minuter • Salta och peppra och tillsätt timjan • Lägg över i en ugnsfast form • Blanda crème fraiche och senap och häll över grönsakerna/korven • Strö över osten och gratinera i 15 minuter eller tills rätten fått fin färg • Servera med en grönsallad.
Fotograf: EMMA SHEVZTOFF