Langos med västerbottenost och löjrom

Min svenska och glutenfria variant på langos med smak av västerbottensost. Försvinnande goda!
Antal: 10 stycken
  • Energi: 21 kcal
  • Protein: 5 gram/portion
  • Fett: 19 gram/portion
  • Kolhydrater: 2 gram/portion

Ingredienser

  • Langos

  • 150 g västerbottensost
  • 3 ägg
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja eller smakfritt kokosfett att steka i
  • Topping

  • 80 g löjrom
  • 1 rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

Mixa samman samtliga ingredienser till langossmeten och låt svälla i cirka 5 minuter. Stek dem i fett tills de fått en fin färg på båda sidor- Lägg dem på ett hushållspapper när de är klara.

Lägg upp på serveringsfat och toppa med finhackad rödlök, gräslök, crème fraiche och löjrom.

Fler av Jills recept hittar du på jillsmat.se!

 

Receptförfattare:

Fotograf: Jill Wallentin

Relaterat innehåll

Rödbetssoppa med ingefära och smetana

En fantastiskt god och vacker soppa med en fräsch smak av ingefära. Servera som förrätt, varför inte i små snapsglas?...

Inkokt lax med ramslökshollandaise och grönsakspasta

En svensk klassiker i lite ny tappning som serveras med en ljuvligt god hollandaisesås som du mixar ihop på tre minuter....

Sillbakelser med äpple och pepparrot

Vanlig inlagd sill innehåller över 2o procent socker så det är inte konstigt att det nästan smakar som godis. Här kommer en helt sockerfri sillvariant...

Midsommarsallad med jordgubbar, picklad silverlök och getostdressing

Ingen midsommar utan jordgubbar eller hur? Här kommer en härlig sallad med knapriga nötter och krämig getostdressing....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!