Rödbetssoppa med ingefära och smetana

En fantastiskt god och vacker soppa med en fräsch smak av ingefära. Servera som förrätt, varför inte i små snapsglas?
Antal: 4 portioner eller ca 20 snapsglas
  • Energi: 170 kcal
  • Protein: 3 gram/portion
  • Fett: 11 gram/portion
  • Kolhydrater: 9 gram/portion

Ingredienser

  • Soppan

  • 500 g kokta rödbetor
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, saften
  • nymalen svartpeppar, salt
  • Topping

  • smetana och persilja

Gör så här

Koka rödbetorna mjuka och skala när de svalnat. Mixa tillsammans med övriga ingredienser och smaka av med salt.

Häll upp i serveringsglas eller skålar. Toppa med smetana, nymalen svartpeppar och en persiljekvist.

Soppan kan serveras såväl varm som kall.

Fler av Jills recept hittar du på jillsmat.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Jill Wallentin

Relaterat innehåll

Midsommarsallad med jordgubbar, picklad silverlök och getostdressing

Ingen midsommar utan jordgubbar eller hur? Här kommer en härlig sallad med knapriga nötter och krämig getostdressing....

Inkokt lax med ramslökshollandaise och grönsakspasta

En svensk klassiker i lite ny tappning som serveras med en ljuvligt god hollandaisesås som du mixar ihop på tre minuter....

Sillbakelser med äpple och pepparrot

Vanlig inlagd sill innehåller över 2o procent socker så det är inte konstigt att det nästan smakar som godis. Här kommer en helt sockerfri sillvariant...

Langos med västerbottenost och löjrom

Min svenska och glutenfria variant på langos med smak av västerbottensost. Försvinnande goda!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!