Sillbakelser med äpple och pepparrot

Vanlig inlagd sill innehåller över 2o procent socker så det är inte konstigt att det nästan smakar som godis. Här kommer en helt sockerfri sillvariant där sötman i stället kommer från äpple.
Antal: 6 bakelser eller 1 tårta
  • Energi: 191 kcal
  • Protein: 6 gram/portion
  • Fett: 15 gram/portion
  • Kolhydrater: 7 gram/portion

Ingredienser

  • Fyllningen

  • 1 inläggsningssillfilé (ca 50 g)
  • 1 äpple
  • 1 liten rödlök
  • 300 g färskost, philadelphia
  • 2-3 msk färskriven pepparrot
  • Botten

  • valfritt lågkolhydratbröd
  • Garnering

  • finhackad gräslök och rädisor

Gör så här

Finhacka sillen, äpplet och rödlöken. Blanda samman med färskosten och pepparroten.

Stansa eller skär ut bröden och lägg dem i botten av små raka skålar klädda med plastfolie. Fyll formarna med fyllningen och förvara i kylskåpet tills servering-

Ta ur bakelserna ur formarna och toppa med den finhackade gräslöken och rädisor.

Fler av Jills recept hittar du på jillsmat.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Jill Wallentin

Relaterat innehåll

Langos med västerbottenost och löjrom

Min svenska och glutenfria variant på langos med smak av västerbottensost. Försvinnande goda!...

Rödbetssoppa med ingefära och smetana

En fantastiskt god och vacker soppa med en fräsch smak av ingefära. Servera som förrätt, varför inte i små snapsglas?...

Inkokt lax med ramslökshollandaise och grönsakspasta

En svensk klassiker i lite ny tappning som serveras med en ljuvligt god hollandaisesås som du mixar ihop på tre minuter....

Midsommarsallad med jordgubbar, picklad silverlök och getostdressing

Ingen midsommar utan jordgubbar eller hur? Här kommer en härlig sallad med knapriga nötter och krämig getostdressing....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!