Midsommarsallad med jordgubbar, picklad silverlök och getostdressing

Ingen midsommar utan jordgubbar eller hur? Här kommer en härlig sallad med knapriga nötter och krämig getostdressing.
Antal:
  • Energi: 355 kcal
  • Protein: 9 gram/portion
  • Fett: 32 gram/portion
  • Kolhydrater: 8 gram/portion

Ingredienser

  • Picklad silverlök

  • 1 silverlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk valfri sötning
  • 1/2 tsk salt
  • Getostdressing

  • 150 g getost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • Salladen

  • 250 g jordgubbar
  • 150 g babyspenat
  • 2 dl rostade valnötter
  • nymalen svartpeppar
  • 3 msk kallpressad rapsolja

Gör så här

Dela löken på mitten, skär den i tunna strimlor och lägg i en skål. Blanda med vinäger, sötning och salt. Låt stå och dra i minst en halvtimme innan servering.

Mixa ingredienserna till dressingen. Skär jordgubbarna i klyftor. Lägg på ett fint fat tillsammans med babyspenaten. Toppa med den picklade löken, valnötter, nymalen svartpeppar och kallpressad rapsolja.

Fler av Jills recept hittar du på jillsmat.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Jill Wallentin

Relaterat innehåll

Rödbetssoppa med ingefära och smetana

En fantastiskt god och vacker soppa med en fräsch smak av ingefära. Servera som förrätt, varför inte i små snapsglas?...

Inkokt lax med ramslökshollandaise och grönsakspasta

En svensk klassiker i lite ny tappning som serveras med en ljuvligt god hollandaisesås som du mixar ihop på tre minuter....

Sillbakelser med äpple och pepparrot

Vanlig inlagd sill innehåller över 2o procent socker så det är inte konstigt att det nästan smakar som godis. Här kommer en helt sockerfri sillvariant...

Langos med västerbottenost och löjrom

Min svenska och glutenfria variant på langos med smak av västerbottensost. Försvinnande goda!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!