Midsommarsallad med jordgubbar, picklad silverlök och getostdressing

- Energi: 355 kcal
- Protein: 9 gram/portion
- Fett: 32 gram/portion
- Kolhydrater: 8 gram/portion
Ingredienser
Picklad silverlök
- 1 silverlök
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk valfri sötning
- 1/2 tsk salt
Getostdressing
- 150 g getost
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 dl vatten
- 1 tsk salt
- nymalen svartpeppar
Salladen
- 250 g jordgubbar
- 150 g babyspenat
- 2 dl rostade valnötter
- nymalen svartpeppar
- 3 msk kallpressad rapsolja
Gör så här
Dela löken på mitten, skär den i tunna strimlor och lägg i en skål. Blanda med vinäger, sötning och salt. Låt stå och dra i minst en halvtimme innan servering.
Mixa ingredienserna till dressingen. Skär jordgubbarna i klyftor. Lägg på ett fint fat tillsammans med babyspenaten. Toppa med den picklade löken, valnötter, nymalen svartpeppar och kallpressad rapsolja.
Fler av Jills recept hittar du på jillsmat.se!
Fotograf: Jill Wallentin