Rättikagratäng

Denna krämiga gratäng passar perfekt till lammsteken men också till kallskuret som rökt fårfiol.
Antal: 4-6 portioner
  • Energi: 325 kcal
  • Protein: 6 gram/portion
  • Fett: 30 gram/portion
  • Kolhydrater: 7 gram/portion

Ingredienser

  • 500 g rättika
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • havssalt och nymald vitpeppar
  • 100 g fetaost
  • 3 dl grädde

Gör så här

Skala rättikan och skär den i halvcentimeter tjocka skivor. Skiva löken och vitlöken fint. Lägg ett lager skivad rättika i botten på en smord gratängform.

Krydda med salt och peppar och strö över lök och vitlök. Smula över fetaosten. Täck med ett lager rättika, krydda med salt och peppar igen. Slå över grädden.

Grädda i 175 grader cirka 45 minuter, känn efter om rättikan är lagom mjuk.

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Sjöström

Relaterat innehåll

Tomatsallad med kapris

Enkel men mycket smakrik tomatsallad med kapris....

Ostbakelser

Dessa ostbakelser fungerar perfekt som förrätt med rom, skaldjur eller med smörstekta kantareller. Annars passar de fint bara som de är med en mustig ...

Laxknyte med fetaost

Lax och feta! Smakrik kombo till påskbuffén....

Omelettrullar med avokado och räkor

Omelettrullar går att variera hur mycket som helst, det är bara fantasin som sätter stopp. Perfekt till förrätt, som snacks eller till buffén....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!