Små citronpajer

Antal: 4-5 stycken
  • Energi: 622 kcal
  • Protein: 18 gram/portion
  • Fett: 57 gram/portion
  • Kolhydrater: 9 gram/portion

Ingredienser

  • Pajdeg

  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 50 g smör
  • 1 msk fiberhusk
  • valfri sötning motsvarande 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 2 äggulor
  • 2 msk grädde
  • Fyllning

  • 3 ekologiska citroner
  • valfri sötning motsvarande 1,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 äggulor
  • 250 g mascarpone
  • 1-2 msk sukrin melis till garneringen

Gör så här

Pajdeg:

Blanda mandelmjöl och smör i en matberedare, lägg i övriga pajdegsingredienser och mixa tills det blivit en boll. Stjälp upp i en skål och ställ kallt i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ut degen i 4 eller 5 formar och förgrädda i cirka
sju minuter och ta ut. Höj värmen till 200 grader.

Fyllning:

Riv citronzesten och pressa citronerna så att du får 1 1⁄2 dl saft. Blanda zesten, saften och sötningen i en skål och rör tills sötningen löst sig. Blanda försiktigt ner ett ägg och en gula i taget och tillsätt sedan mascarpone. Kör med stavmixer för att få slät smet. Fördela fyllningen i pajformerna och grädda mitt i ugnen tills fyllningen stelnat, cirka 30 minuter. Täck pajkanterna med folie för att undvika att de bränns vid. Pudra lite sukrin melis över innan serveringen.

Receptförfattare:

Fotograf: Lisa Wikstrand

Relaterat innehåll

Ostbakelser

Dessa ostbakelser fungerar perfekt som förrätt med rom, skaldjur eller med smörstekta kantareller. Annars passar de fint bara som de är med en mustig ...

Laxknyte med fetaost

Lax och feta! Smakrik kombo till påskbuffén....

Gulbetssallad med ansjovis

tärna gulbetor, ansjovis och lök fint. Blanda med majon­ näsen i en skål. Dekorera med finklippt gräslök. Servera i babygem­ eller endivblad. ...

Paj med sardeller och lök

Lökpaj med fin sälta från sardeller och oliver....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!