Små citronpajer

- Energi: 622 kcal
- Protein: 18 gram/portion
- Fett: 57 gram/portion
- Kolhydrater: 9 gram/portion
Ingredienser
Pajdeg
- 3,5 dl mandelmjöl
- 50 g smör
- 1 msk fiberhusk
- valfri sötning motsvarande 1 msk socker
- 1 krm salt
- 2 äggulor
- 2 msk grädde
Fyllning
- 3 ekologiska citroner
- valfri sötning motsvarande 1,5 dl socker
- 3 ägg
- 3 äggulor
- 250 g mascarpone
- 1-2 msk sukrin melis till garneringen
Gör så här
Pajdeg:
Blanda mandelmjöl och smör i en matberedare, lägg i övriga pajdegsingredienser och mixa tills det blivit en boll. Stjälp upp i en skål och ställ kallt i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ut degen i 4 eller 5 formar och förgrädda i cirka
sju minuter och ta ut. Höj värmen till 200 grader.
Fyllning:
Riv citronzesten och pressa citronerna så att du får 1 1⁄2 dl saft. Blanda zesten, saften och sötningen i en skål och rör tills sötningen löst sig. Blanda försiktigt ner ett ägg och en gula i taget och tillsätt sedan mascarpone. Kör med stavmixer för att få slät smet. Fördela fyllningen i pajformerna och grädda mitt i ugnen tills fyllningen stelnat, cirka 30 minuter. Täck pajkanterna med folie för att undvika att de bränns vid. Pudra lite sukrin melis över innan serveringen.
Fotograf: Lisa Wikstrand