Italienska nuggets

- Energi: 500 kcal
- Protein: 35 gram/portion
- Fett: 40 gram/portion
Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé
- 2 ägg
- 1/2 dl pofiber eller mald psylliumfröskal
- 1/2 dl parmesan, riven
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1 msk örtkrydda
- salt, peppar
- 2 msk kokosfett eller rapsolja samt 2 msk smör till stekningen
- 1-2 dl majonnäs eller aioli
Gör så här
Börja med att skära filéerna i lagom stora munsbitar.
Vispa ihop ägg i en djup tallrik och blanda ihop de torra ingredienserna i en annan.
Doppa först kycklingbitarna i ägget och vänd sedan i paneringen. Stek på medelhög värme, tills bitarna fått fin färg. Ha gärna ett fat i ugnen, på cirka 120 graders värme, och lägg undan bitarna allteftersom så håller de sig varma och eftersteker om så behövs.
Servera med majonnäs och valfritt tillbehör.
Fotograf: Emma Shevtzoff