Italienska nuggets

En smakrik variant på Chicken Nuggets. Fast med parmesan och örtkryddor i glutenfria paneringen.
Antal: 4 portioner
  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 35 gram/portion
  • Fett: 40 gram/portion

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 ägg
  • 1/2 dl pofiber eller mald psylliumfröskal
  • 1/2 dl parmesan, riven
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 msk örtkrydda
  • salt, peppar
  • 2 msk kokosfett eller rapsolja samt 2 msk smör till stekningen
  • 1-2 dl majonnäs eller aioli

Gör så här

Börja med att skära filéerna i lagom stora munsbitar.

Vispa ihop ägg i en djup tallrik och blanda ihop de torra ingredienserna i en annan.

Doppa först kycklingbitarna i ägget och vänd sedan i paneringen. Stek på medelhög värme, tills bitarna fått fin färg. Ha gärna ett fat i ugnen, på cirka 120 graders värme, och lägg undan bitarna allteftersom så håller de sig varma och eftersteker om så behövs.

Servera med majonnäs och valfritt tillbehör.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Kycklingrulader med purjolök- och kålfyllning

Detta är en smarrig allt-i-ett-rätt. Det enda som behövs till är en härlig sallad och en god olivolja....

Sesampanerad kyckling med parmesansmör

Förbered parmesansmöret genom att blanda ingredienserna och rulla in i plastfilm och låt stelna i kyl eller frys någon timme innan servering. Panera k...

Salami- och pestofyllda kycklingfiléer

Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingen några minuter i smör så att den får fin färg. Salta och peppra. Låt svalna lite och skär sedan snitt i kyckl...

Kycklingpaj i mandelskal

Birgittas bästa glutenfria pajskal med härlig fyllning av svamp, purjo, kyckling och massor av örter!...

Dragonkyckling med rökt fläsk och oliver

Riktig slowfood! Grytan får puttra på i en elektrisk slow cooker men det blir lika gott om den får koka sakta på spisen eller i ugnen....

Kycklinggryta med chipotle

Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i smör. Häll sedan över allt utom salami och oliver, låt puttra cirka 10–15 minuter. Lägg i oliverna och salam...

Kycklingköttbullar med timjan och vitlök

Blanda samman allt till köttbullarna och forma till bullar med fuktiga händer. Stek på medelvärme 5–10 minuter. Servera gärna med ugnsrostad kål och e...

Kycklingburgare med persilja och sambal oelek

Hacka persiljan fint och blanda samman alla ingredienser. Forma till fyra biffar och stek i smör på medelvärme, några minuter på varje sida, tills de ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!