Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/guide-har-koper-du-schysst-kott-pa-natet/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Här köper du schysst kött på nätet

Folk  
FOTO: DANIEL KARLSSON

FOTO: DANIEL KARLSSON

På jakt efter kött och charkuterier som producerats nära dig? Börja på nätet – där hittar du ofta genvägar till dina lokala leverantörer.

– Det vanligaste är fortfarande att du själv handlar köttet i en gårdsbutik. Men det finns också aktörer som levererar köttet hem till dig, eller till ett utlämningsställe, säger Pernilla och Cecilia som driver nätbutiken Smak För Kött.
– Tänk på att du hos de flesta måste köpa en större mängd kött vid samma tillfälle (ett helt eller ett halvt djur) eller en färdigkomponerad låda. Leveranstillfällena är begränsade och utbudet kan variera från vecka till vecka – olika köttslag och styckningsdetaljer.

Här hittar du schysst kött på nätet – ett urval:

GÅRDSNÄRA

Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Du kan söka på landskap och köttslag hos producenter i hela Sverige.
www.gardsnara.se

JOHAN I HALLEN

Säljer både svenskt och utländskt kött i Göteborg och Stockholm. Erbjuder egengjorda korvar, färser, rökta produkter och styckningsdetaljer och levererar hem till dörren.
www.webshop.johanihallen.se

SKÄRGÅRDSKÖTT

Levererar kött från Stockholms skärgård och sjönära kommuner i lådor från sex kilo. Har en egen gårdsbutik och flera utlämningsställen.
www.skargardskott.se

KÖTT PÅ RIKTIGT

Säljer lådor med ekologiskt kött från nöt, fläsk och lamm på 5-15 kilo från mindre gårdar runt om i Västra Götaland. Levererar hem till dörren.
www.kottpariktigt.se

GRÖNA GÅRDAR

Levererar köttlådor i Västsverige á fem, sju och tio kilo, bland annat grillåda, färslåda, lammlåda. Har även uthämtningsställen i Nättraby, Munkfors och Stockholm.
www.gronagardar.se

GRÖNA HAGARS KÖTT

Ekologiskt kött i Västmanland från gårdar mellan Sala och Avesta. Har säte i Krylbo och Salbohed och levererar kött- och charklådor till dörren inom 15 mils radie.
www.gronahagarskott.se

NORRBETE

Åtta gårdar i älvdalarna runt Ångermanälven, Faxälven, Indalsälven och tillflödena har gått samman och levererar större köttlådor från 10 kilo samt hela eller halva djur.
www.norrbete.se

BERGAKÖTT

Erbjuder mindre köttdelar och styckningsdetaljer som oxfilé, ytterlår och nötfärs. Levererar i Skövde, Skara, Götene, Lidköping och Mariestad.
www.bergakott.se

SMAK FÖR KÖTT
Lundabaserat köttbutik som säljer kött och chark från skånska gårdar och skogar. Levererar främst i Lund och Malmö. Du väljer själv hur mycket kött du vill ha.
www.smakforkott.se


LÄSARTIPS

 

”Jag bor i Skene i Västra Götalands län och köper mitt ekologiska gräsbeteskött från Frugårdens Kött i Istorp utanför Horred (www.frugardenskott.se). De säljer fantastiskt fint kött, ekoägg och egna hamburgare. Jill och Mikael som äger gården gör ett fantastiskt jobb med sina djur och är alltid vänliga mot oss kunder. Djuren slaktas bara ett par mil från gården.”
– Barbro Holmström

”Vi köper från Gårdssällskapet i Stockholm (www.gardssallskapet.se) som säljer lådor med ekologiskt och närproducerat kött, både nöt och fläsk. Det är tre unga killar som driver det – vi tycker de är toppen.”
– Annika Eriksson

Har du tips på köttbutik på nätet? Mejla info@matkarlek.nu 🙂

(Visited 4 989 times, 5 visits today)

Relaterat innehåll

Med smak för schysst kött

[caption id="attachment_5121" align="aligncenter" width="625"] Cia och Peppe har startat en nätbutik med svenskt, närproducerat kött. Foto: Daniel Kar...

Köttbullar

Blanda allt utom vispgrädden i en bunke. Rör i vispgrädden i omgångar till en jämn smet. Forma 30–40 köttbullar. Smält smöret i stekpannan och stek kö...

Stekt fläsk med blomkålsbiffar och fyra sorters lök

En LCHF-anpassad variant av stekt fläsk med potatisbullar. Att göra bullarna med blomkålsmos gick riktigt bra och smeten blev förvånansvärt lätthanter...

Grillad Oxfilé med Butternutpumpa

Har du inte testat Butternutpumpa innan måste du göra detta. Men tänk på att pumpa innehåller mycket kolhydrater så inget man ska överäta....

Lammstek med rödvinssås

Skär snitt genom fettkappan på lamm­steken. Mortla örtkryddorna, blanda med salt och peppar och gnid in steken ordentligt runtom. Lägg på galler i lån...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!