Spenat- och chèvrepaj med sallad

God glutenfripaj med vegofyllning på chèvre och spenat - en riktig supergrönsak som är rik på smak och nyttigheter. Väldigt gott till ägg och getost!
Antal: 6

Ingredienser

  • PAJBOTTEN
  • 3 dl mandelmjöl
  • ½ dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 40 g smör
  • ÄGGSTANNING
  • 5 ägg
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • salt, peppar
  • FYLLNING
  • 200 g färsk spenat
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm muskot, mald
  • 100 g riven lagrad ost
  • 150 g chèvre, skivad

Gör så här

Här är ett riktigt bra pajrecept med knaprig botten på mandelmjöl som förekommer i många receptsamlingar. Till det en vegofyllning med chèvre och spenat – en riktig supergrönsak som är rik på smak och nyttigheter. Väldigt gott till ägg och getost!

1. Kör mandelmjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga
ingredienser och mixa till en deg. Tryck degen i en springform
och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp cirka 30 minuter.
Du kan förgrädda i 7–8 minuter men jag brukar hoppa över det
momentet.
2. Vispa ihop ägg och vispgrädde. Salta och peppra.
3. Hacka spenaten grovt. Finhacka vitlöken. Bryn vitlöken i smör ett par minuter. Lägg i spenaten och fräs lite till. Krydda.
4. Lägg spenathacket i det förgräddade pajskalet. Blanda den rivna osten i äggstanningen och häll över. Avsluta med att lägga ut chèvren i tunna skivor. Grädda i 175 grader 30–40 minuter.

Receptförfattare:

Fotograf: FOTO EMMA SHEVZTOFF

Relaterat innehåll

Paj med bacon och feta

Pajbotten: Mixa mjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i springform och nagga botten med gaffel, låt ...

Paj med sardeller och lök

Lökpaj med fin sälta från sardeller och oliver....

Broccolipaj med blomkål och curry

Sätt ugnen på 200 grader. Gör pajskalet: Kör mandelmjöl och sesamfrön i en mixer. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt mixa tills det blir e...

Broccolipaj med rödlök

Pajbotten: Mixa mjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i springform och nagga botten med gaffel, låt ...

Grönkålspaj med valnötter och cheddar

Pajdeg: Mixa mandelmjöl och sesamfrön och blanda i övriga ingredienser till en deg. Låt vila i kylskåpet en halvtimme och tryck sedan ut i pajform ell...

Kycklingpaj med taco

Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Mixa mandelmjöl med sesamfrön i en blender/mixer. Blanda ner övriga ingredienser och kör till en deg. Låt vila i kyl...

Köttfärspaj

Pajskalet: Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i springform och nagga botten med gaffel...

Coleslaw med stekt korv

INGEN LÅGKOLHYDRATMENY utan denna världsberömda kålsallad. Matig, god och väldigt användbar. ...

Auberginegratäng

Gillar du Janssons frestelse kommer du att bli salig när du sätter tänderna i auberginegratängen med lök och fetaost!...

Hel kyckling i ugn med smörstekt vitkål

HELSTEKT KYCKLING i ugn är bland det godaste som finns. Det smakar söndagsmiddag utan att man behöver anstränga sig och sköter sig i ugnen. Ju större ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!